Selecteer een pagina

Film maken

Hoe is mijn werkwijze?

Na het eerste contact met de opdrachtgever, volgt een kennismakingsgesprek.

Daarbij is mijn eerste vraag altijd: “Wat wil je met je film aan de mensen vertellen? En wie of wat wil je met de film bereiken?”

Wanneer de doelen duidelijk zijn, ga ik samen met de opdrachtgever bespreken hoe we de boodschap het beste kunnen vertalen naar de kijker. En wat er verder nodig is, zoals een voice-over, spelers, figuranten en muziek.

Met de informatie van de opdrachtgever, maak ik een eerste concept van het script. Na goedkeuring hiervan, spreken we datum en locatie af. Na het filmen, volgt de montage.

Wanneer de film klaar is, bespreek ik dit samen met de opdrachtgever en verricht ik eventuele aanpassingen. Pas als hij helemaal tevreden is, draag ik de film over.

Bij mijn projecten werk ik samen met Piet en Hiltje van Gijssel van jei-communicatie en Esther Poort van EsBa-films. Jei-communicatie ontwikkelt websites en logo’s en schrijft teksten. Esther Poort verzorgt interviews bij mijn films.

© ciaomondovideografie | design: jei-communicatie