Selecteer een pagina

Over mij

Filmen en fotografie

Mijn naam is Bart Nieuwold, ik ben filmmaker en editor. Ik ben al jong begonnen met filmen en fotograferen. Maar verder dan vakantiefilmpjes en – foto’s maken kwam ik niet. Dit veranderde toen ik bij mijn toenmalige werkgever filmpjes van afdelinguitjes mocht maken en voetbalwedstrijden van mijn neefjes ging filmen. Ik kreeg er steeds meer plezier in en toen ik in 2008 op de website van OOGTV, de stadsomroep van Groningen, een bericht zag waarin ze vrijwilligers voor Stadjers-tv zochten, heb ik me meteen aangemeld.

Dit bleek een schot in de roos. Want alle deelnemers kregen een professionele cursus. Hier heb ik de fijne kneepjes van het filmvak geleerd en heb ik me als vrijwilliger aangemeld bij de wijkredactie van Stadjerstv.

Naast de filmpjes die ik van evenementen in diverse wijken van de stad Groningen maakte, kreeg ik in die tijd ook opdrachten van de marketingafdeling van mijn toenmalige werkgever Menzis om video’s te maken van door mijn werkgever gesteunde Maatschappelijke doelen.

Zo heb ik bijvoorbeeld in het Gelredome in Arnhem voor en tijdens een voetbalwedstrijd van Vitesse filmopnames voor Jeugdsportfonds gemaakt en in het Concertgebouw in Amsterdam opnames tijdens het AVRO Zondagochtendconcert.

Na een reorganisatie kwam er een einde aan mijn loopbaan bij mijn werkgever. Dat was voor mij het moment om meer tijd aan mijn filmwerk en fotografie te gaan besteden.

Ervaring

Om mijn vaardigheden te vergroten en meer ervaring op te doen, heb ik me in 2016 als vrijwilliger aangemeld bij de Nieuwsredactie van link050, het vrijwilligerssteunpunt in Groningen.

Voor link050 maak ik video’s van en over vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Ook heb ik inmiddels 2 documentaires gemaakt. Eén gaat over statushouders in de stad Groningen en de andere over een particuliere basisschool voor weesjes en kinderen van alleenstaande ouders in Gambia. Hiervoor ben ik 5 dagen samen met een goede vriendin in Gambia geweest.

Naast mijn vrijwilligerswerk heb ik samen met Esther Poort een YouTube-kanaal: EsBa Films. Voor EsBa Films maken we voornamelijk filmpjes over maatschappelijke en culturele onderwerpen. Al deze nieuwe ervaringen gaven me zoveel positieve energie, dat ik in 2019 besloten heb de sprong te wagen en een eigen bedrijf op te zetten: CiaoMondo Videografie.

Met CiaoMondo Videografie wil ik mensen een podium bieden waarop ze hun liefde, passie voor hun bedrijf, werk, een hobby, vereniging, familie, vrienden of collega’s met de wereld kunnen delen.

Het leukste aan mijn werk vind ik om met mensen samen te werken aan hun eigen project. Mijn ervaring is dat mensen vaak hele goede en leuke ideeën hebben, die ik met mijn kennis van filmen en creativiteit weer kan vertalen in beelden.

Ik merk dat deze wisselwerking en het enthousiasme waarmee mensen over hun liefde en passie praten voor mij niet alleen een fijne inspiratiebron is, maar mij ook de kracht geeft films te maken waarin de liefde en passie van de klant bij de kijker binnenkomt.

Mijn missie is mensen een podium te geven waarop ze hun liefde en passie met de wereld kunnen delen en ze te laten stralen in hun eigen film.

© ciaomondovideografie | design: jei-communicatie